Καταπολέμηση της Αφίδας του Βαμβακιού

αφιδα, βαμβακι, εντομοκτονα

Η αύξηση της θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών και η ταυτόχρονη εναλλαγή του καιρού από βροχή σε ηλιοφάνεια, έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των εντομολογικών ασθενειών του βαμβακιού με βασικό πρόβλημα, την αφίδα.

Έτσι σε πάρα πολλές περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητος ένας ψεκασμός με ένα καλό εντομοκτόνο, το οποίο όμως θα πρέπει να είναι φιλικό ως προς τα ωφέλιμα έντομα ώστε να μην ευνοήσουμε την εμφάνιση τετρανύχων.

Το νέο εντομοκτόνο EVURE 24EW με δράση επαφής και στομάχου στο νευρικό σύστημα των εντόμων της Syngenta πετυχαίνει ακριβώς αυτό. Διαθέτει πολύ καλή αρχική αποτελεσματικότητα και διάρκεια δράσης. Η πλήρης αποτελεσματικότητά του διαπιστώνεται περίπου 3 ημέρες μετά την εφαρμογή και διαρκεί μέχρι 14 ημέρες.
Έχει παράλληλα και ακαρεοκτόνο δράση.

Δοκιμασμένες λύσεις τα τελευταία χρόνια αποτελούν και τα καταξιωμένα σκευάσματα Proteus και Tepeki.

Η πρόταση μας όσων αφορά τα εντομοκτόνα καταπολέμησης της αφίδας είναι:

  • Evure 24 EW  1 λίτρο για ψεκασμό 30 στρεμμάτων  
  • Proteus 170 OD 1 λίτρο για ψεκασμό 30 στρεμμάτων
  • Teppeki® 50WG 500 Γραμμαρίων για ψεκασμό έκτασης 50 στρεμμάτων

Συστήνεται ο συνδυασμός με ένα διαφυλλικό λίπασμα κατάλληλο για την ανάπτυξη και την προστασία από το περιβαλλοντικό στρες. Το MEGAFOL περιέχει αμινοξέα και εκχυλίσματα από φύκη Αscophylum nodosum, που αυξάνουν την φωτοσυνθετική δραστηριότητα των φυτών προκαλώντας ενίσχυση της ανάπτυξης του φυτού. Προστατεύει το φυτό σε καταστάσεις stress, ξηρασία, αλατότητα και ψηλές θερμοκρασίες. 
Δοσολογία 1 έως 1,5 λίτρα σε 500 λίτρα νερό για ψεκασμό 10 στρεμμάτων

Μοιράσου το!
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email