Προσφορά!

FOCUS 10EC 5LT

Original price was: 170.00€.Current price is: 145.00€. με ΦΠΑ

Tο Focus® είναι ένα εκλεκτικό και διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο της BASF, που καταπολεμά αποτελεσματικά ετήσια και πολυετή αγρωστώδη.

Περιέχει τη δραστική ουσία cycloxydim, η οποία ανήκει στη χημική ομάδα των κυκλοεξανοδιονών, που απορροφάται από τα φύλλα και παρεμποδίζει το σχηματισμό των μεριστωματικών ιστών στα ευαίσθητα ζιζάνια.

Κωδικός προϊόντος: 3 Κατηγορία:

Περιγραφή

Γενικές πληροφορίες

Όνομα Focus® 10 EC
Μορφή σκευάσματος Γαλακτωματοποιήσιμο υγρό (EC)
Συστατικά 88.8 % β/β Βοηθητικές ουσίες, 10.0 % β/ο Cycloxydim
Σημείωση
70202 / 21-02-2017

Legal remarks Τελευταία ενημέρωση: Νοέμβριος 2019
Τρόπος δράσης
Εκλεκτικό, διασυστηματικό, μεταφυτευτικό ζιζανιοκτόνο, το οποίο καταπολεμά ετήσια και πολυετή ζιζάνια. To Focus® 10 EC περιέχει το δραστικό συστατικό cycloxydim, που ανήκει στη χημική ομάδα των κυκλοεξανοδιονών. Το cycloxydim απορροφάται από τα φύλλα και παρεμποδίζει το σχηματισμό των μεριστωματικών ιστών των ευαίσθητων ζιζανίων. Σε βιοχημικό επίπεδο παρεμποδίζει την καρβοξυλάση του ακετυλοσυνενζύμου Α στη βιοσύνθεση των λιπαρών οξέων.

Παρατηρήσεις
1)

Καταπολεμούμενα Ζιζάνια στη δόση των 200 κ.εκ./στρέμμα:
α. ευαίσθητα: Μουχρίτσα (Echinochloa crus-galli), Αιματόχορτο (Digitaria sanguinalis), Βέλιουρας (Sorghum halepense), Σετάρια (Setaria spp.), Βρόμος (Bromus spp.), Πάνικο (Panicum dichotomiflorum), Φάλαρη (Phalaris spp.), Λεπτόχλοα (Leptochloa fascicularis), Φέστουκα (Festuca spp.), Φυτά-εθελοντές σιταριού, κριθαριού και βρώμης, Άγρια είδη κριθαριού (Hordeum spp.) και βρώμης (Avena spp.),

β. μετρίως ευαίσθητα: Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides), Πολύανθη ήρα (Lolium multiflorum)

– Καταπολεμούμενα Ζιζάνια στη δόση των 400 κ.εκ./στρέμμα:
α. ευαίσθητα: Κόκκινο ρύζι (Oryza rufipogon), β. μετρίως ευαίσθητα: Αγριάδα (Cynodon dactylon)

-Καταπολεμούμενα Ζιζάνια στη δόση των 500 κ.εκ./στρέμμα:
α. μετρίως ευαίσθητα: Αγρόπυρο (Agropyron repens)

2)

Ανθεκτικότητα: Για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ανθεκτικότητας, εναλλάσσετε ή συνδυάζετε το προϊόν με σκευάσματα με διαφορετικό τρόπο δράσης ή σκευάσματα που περιέχουν δραστικές ουσίες με διαφορετικό τρόπο δράσης. Επίσης, κάνετε προγράμματα αμειψισποράς των καλλιεργειών.

Σε περίπτωση που οι γειτονικές καλλιέργειες είναι αγρωστώδεις και έχουν φυτρώσει κατά τον χρόνο εφαρμογής του Focus 10 EC, τηρήστε μια απόσταση ασφαλείας 1-5 μέτρων από αυτές.

Στις προτεινόμενες χρήσεις και δόσεις, το Focus 10 EC δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στα μέρη του φυτού που αποτελούν πολλαπλασιαστικό υλικό. Στις ποώδεις καλλιέργειες που προορίζονται για την παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού, το Focus 10 EC πρέπει να εφαρμόζεται πριν την αρχή της άνθισης.

Φυτοτοξικότητα:

Δεν προκαλεί φυτοτοξικότητα, εφόσον χρησιμοποιείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ετικέτα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 6 kg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…